Drømmen om Britannia

britannia

”Britannia” var den vakreste og raskeste av de klassiske seilyachtene som konkurrerte langs kystene av England i begynnelsen av forrige århundre. Kongene Edward 7. og George 5. vant mange hundre regattaer med henne – hun ble en legende. 100 år etter går nordmannen Sigurd Coates i gang med sitt livs prosjekt: å bygge en nøyaktig kopi av båten i arktisk Russland.

Sigurd Coates, 56 år gammel elektroingeniør fra Moss, kjøpte på begynnelsen av 1990-tallet et skipsverft i Arkhangelsk i Nord-Russland for å realisere sin drøm. Arbeidet bød på utallige utfordringer – teknisk, økonomisk og menneskelig – og involverte fagfolk fra mange land.

Båten stod klar for sjøsetting våren 2005, men da nektet den nye russiske verftseieren å levere båten, og truet direktøren på livet. Coates måtte gå rettens vei for å få Britannia ut av Russland. Høsten 2008 hadde han vunnet i tre rettsinstanser. Men da påsto verftseieren at båten i hallen var “Tsar Peter” – en ny båt de hadde bygget på tre måneder! Den utrolige historien fortelles av Ann Coates, som har fulgt sin brors båtprosjekt fra 2005. Kan omkostningene av å følge sin drøm bli for store? Når er det tid for å snu?

Dokumentar: 58 min. DV
Produsent: Knut Skoglund
Manus/regi: Ann Coates
Dramaturgi: David Wingate, Ulf Breistrand
Foto: Dan Jåma, Bård Wormdal, Hans Gundersen, Ann Coates m.fl.
Klipp: Lisa Ekberg, Gry Marhaug, Peter Kuzinsky, Ann Coates
Musikk: Knut Halmrast
Lyddesign: Håkon Lammetun
Distribusjon: nrk, Pomor Film
Finansiering: Norsk filmfond v/ Stig Andersen, Nordnorsk filmfond, Norsk filmutvikling v/Ulf Breistrand, Fond for lyd og bilde, NRK,
Coates Productions, Pomor Film

Sendes av NRK i 2014
Bestill engelsk tekstet DVD fra Coates Productions side!